Een echte storyteller die verantwoordelijk wordt voor het ontwikkelen en de executie van een thought-leadership strategie. Een ervaren marketing manager die de identiteit en het imago van SCOUPY binnen de FMCG-branche duurzaam vormgeeft en op de kaart zet. Een volwassen professional die strategische concepten en proposities vertaalt naar impact in de markt en bij onze klanten.

SCOUPY

SCOUPY brengt consumenten, fabrikanten en retailers op innovatieve wijze bij elkaar in een online platform. Voor consumenten draait dat om het proberen van producten met cashback (geld-terug acties), het delen van ervaringen en het ontvangen van unieke voordelen op boodschappen. Voor onze klanten biedt het de mogelijkheid om snel en gepersonaliseerd honderdduizenden kopers te bereiken, te leren kennen en aan te zetten tot het doen van aankopen in een willekeurige supermarkt.

In ruim 5 jaar tijd is SCOUPY van een prijswinnende startup doorgegroeid naar Nederlands’ grootste ‘Online-2-Offline Marketing Platform’ voor de FMCG-branche. SCOUPY is een zelfstandig, nog steeds snelgroeiende Scale-up binnen het mediabedrijf Sanoma. SCOUPY kenmerkt zich door een ondernemende, innovatieve, open en transparante cultuur, waarin een brandende ambitie, creativiteit, werkplezier en persoonlijke verantwoordelijkheid voorop staan. Vanuit een prachtig kantoor, vlakbij het station in Hoofddorp, werken ca. 50 professionals met passie aan de toekomst van marketing en media binnen FMCG.

Binnen SCOUPY bestaan er ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling in lijn met de snelle groei van de organisatie. Hier kun je, met jouw vakkennis, creativiteit en professionele kwaliteiten, écht het verschil maken!

BUSINESS 2 BUSINESS MARKETING MANAGER

De Business 2 Business Marketing Manager (BBMM) zorgt voor het formuleren van een jaarlijks B2B marketingplan en geeft uitvoerin g aan de daaruit te ontlenen kwartaals- en jaardoelstellingen op bovengenoemde domeinen, in meetbare KPI’s en projecten. Als zelfstandige professional, met support van een DTP-collega, voert hij/zij deze plannen vervolgens uit en realiseert de genoemde doelstellingen binnen het Marketingdomein van SCOUPY.

De BBMM is een nieuwe functie in de marketingorganisatie van SCOUPY. Naast het ontwikkelen, ligt de nadruk vooral op de doorvertaling van de Business 2 Business marketing strategie richting de dagelijkse praktijk, met als belangrijkste stakeholders de salesorganisatie en de markt. De BBMM levert vanuit zijn storylining en storytelling kwaliteiten een belangrijke bijdrage aan de onderbouwing van de B2B salesargumentatie en ontwikkeling en executie van een thought leadership strategie. De BBMM ondersteunt de CMO daarnaast bij de ontwikkeling, realisatie en verbetering van bestaande en nieuwe, op data gebaseerde, commerciële proposities en de uitwerking van strategische voorstellen. De BBMM rapporteert aan de SCOUPY CMO.

De hoofdtaken van de Business 2 Business Marketing Manager (BBMM) bestaan uit:

• Binnen Business 2 Business verantwoordelijk voor het merkbeeld, de propositievertaling, de identiteit en het imago, en de ontwikkeling en het beheer van alle relevante touchpoints (owned / earned / paid) van SCOUPY;
• Verantwoordelijk voor het mee-ontwikkelen en de executie van een thought leadership strategie via strategische storylines en storytelling via de juiste kanalen;
• Ondersteunen van de salesorganisatie bij het toevoegen van nieuwe klanten en vergroten van de omzet bij bestaande klanten, bijvoorbeeld door duiding en verdieping van sales-argumentatie, het lanceren van nieuwe proposities, gerichte CRM activiteiten, etc;
• Monitoren en managen van de strategische business-to-business sales performance in relatie tot inzichten in de SCOUPY user base;
• Zelfstandig uitvoeren en bewaken van de taken en doelstellingen in het Business 2 Business Marketing plan en het ontwikkelen van effectieve en efficiënte Business 2 Business marketingprocessen.

Voor deze functie is het van belang en in je voordeel als je over de volgende kwalificaties beschikt:

• HBO- of WO werk- en denkniveau;
• Ervaring in een sales- of marketingfunctie binnen foodretail / FMCG, aan de retail- en/of fabrikantenkant;
• Ervaring of affiniteit met nieuwe media, online- en dataproposities;
• In staat om strategische verhaallijnen snel, scherp en aansprekend te conceptualiseren, uit te werken en uit te dragen;
• Commercieel marketingtalent, zeer resultaatgericht;
• In staat om zich schriftelijk bondig en toch compleet uit te drukken;
• Ervaring met inbound marketing, PR en event management;
• Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
• Spreekt de Nederlandse en Engelse taal vloeiend;
• Analytisch sterk en affiniteit met data.

Als persoon versterk je het sterke en hechte team door een zeer sterke mate van ambitie en gedrevenheid. Je bent zelf startend, onderzoekend, flexibel, hebt oog voor detail en bent niet alleen inhoud gedreven, maar ook leergierig, vernieuwend en pragmatisch.

Enthousiast?

Stuur ons dan direct je CV via solliciteren@scoupy.com en leg ons in het begeleidend schrijven kort maar krachtig uit waarom juist jij ons verder kan helpen. Geef daarbij ook een indicatie van je salarisverwachting.