‘Het nieuwe SCOUPY zoekt “Sales Concepter” met veel FMCG kennis!’

In 4 jaar tijd is SCOUPY van een prijswinnende Startup doorgegroeid naar Nederlands’ grootste online marketing platform voor de FMCG-branche (‘supermarktproducten’). Met ons mobile-first activatieconcept bedienen we inmiddels meer dan een miljoen gebruikers.

trans.gif

Via de gratis SCOUPY-App of -website krijgen consumenten een deel van- of het gehele aankoopbedrag pijlsnel teruggestort (‘cashback’) bij aankoop van door ons gepromote producten, ongeacht de winkel waar zij het product hebben gekocht.

Naast ons inmiddels forse bereik is de kracht van SCOUPY dat fabrikant en retailer rechtstreeks en gepersonaliseerd in contact kunnen worden gebracht met hun meest relevante consumenten. SCOUPY biedt adverteerders bovendien direct inzicht in oriëntatie- en koopgedrag van consumenten. Met deze kennis helpt SCOUPY haar klanten om op een effectieve manier nieuwe klanten te identificeren, te motiveren én te behouden. ‘Relevantie’ is ons focusbegrip. Om dat te kunnen borgen, ontwikkelt SCOUPY in eigen huis steeds verder aan innovatieve nieuwe tools en proposities.

Samen met onze mediapartners Sanoma en Centercom, brengt een enthousiast en gemotiveerd team van ca. 25 medewerkers SCOUPY iedere dag een stap verder. We zijn zeer ambitieus en willen onze klanten helpen hun offline marketing-communicatie te vertalen naar slimme en meetbare online activatieconcepten.

SCOUPY heeft een open en dynamische werksfeer. Eigen initiatief wordt erg gewaardeerd.

Functieomschrijving

Het betreft een nieuwe rol binnen ons salesteam, dat momenteel bestaat uit 8 Sales- & Accountmanagers. In deze spilfunctie ben je verantwoordelijk voor twee kerntaken:

Het uitwerken van gerichte klantvoorstellen

Het bewaken van de voortgang van deze voorstellen en de overige klantcontacten binnen het team.

Je bent de oren, ogen én het geweten van de Sales Director, met wie je nauw samenwerkt en aan wie je direct rapporteert. Je bent de schakel tussen Sales en Marketing en zorgt voor een goede vertaling van marketing en positionering naar schriftelijke en mondelinge klantinteractie. Jouw werk heeft een positieve invloed op het aantal gewonnen deals en je zorgt dat we altijd een weten wat de status is van uitstaande offertes.

Steeds ben je bezig met het op de juiste manier vertalen van ons dienstenportfolio en de bijbehorende strategie in voorstellen voor klanten, bestaande uit A-merk fabrikanten en retailers in FMCG. Je bent heer en meester over ons CRM-programma (PerfectView), waarin je ook offertes opstelt. Grotere offertes voorzie je van een duidelijke, m.n. visuele uitleg in PowerPoint / Keynote. Hierin zet je de voordelen en werkwijze van een samenwerking duidelijk uiteen. Hierbij kun je terugvallen op bestaand materiaal en op een interne DTPer.

De Job

Binnen het salesteam National Accounts is de Sales Manager verantwoordelijk voor acquisitie en het opzetten van partnerships met nationaal opererende FMCG- of retailorganisaties. Met onze uiterst innovatieve propositie ben je van toegevoegde waarde voor je potentiele klant. Jij moet hem hier wel nog even van overtuigen. Je zorgt er voor dat onze diensten en producten op het netvlies komen en je overtuigt je contactpersoon om nieuwe wegen te gaan. Na de eerste deals laat je de cijfers voor zich spreken en vergroot je de samenwerking als een gelijkwaardig gesprekspartner. Een uiterst sociale persoonlijkheid, integriteit en beïnvloedend vermogen gaan je daarbij helpen. Je bent dus zowel in staat om nieuwe organisaties te binden als omzet bij bestaande relaties te vergroten. Voorwaarde voor succes is een goede relatie met de telefoon. Daarnaast is het fijn als je makkelijk rekent en aanstekelijk een salesvoorstel kunt schrijven.

Jouw profiel

De persoon die we zoeken is eager voor succes! Veel energie, zeer resultaatgericht, creatief, ondernemend en handig. Scoren is waar het om draait. Bij “Nee” wordt je enthousiast en verzin je nieuwe strategieën. Geen kort succes maar lange termijn relaties. Altijd positief en gezegend met een gezond opportunisme. Verwachtingen worden overtroffen.

Je stelt de juiste vragen, luistert nog beter en je hebt een goed gevoel voor timing. Je blijft jezelf, weet waar je sterk in bent én wat je nog bij kunt leren.

Naast een Salesdier pur sang, ben je een Internetadept en ken je de weg op je smartphone. Verder zou het fijn zijn als je bekent bent in en met Nederland FMCG of Retail land; je begrijpt de uitdagingen en problemen van deze klantengroep anno nu en spreekt de taal van de marketeer. Kennis en ervaring van SAAS verkooptrajecten is een sterke pre.

Leeftijd is relatief, we geloven in de juiste persoonlijkheid en mentaliteit maar schatten in dat er minimaal 3-5 jaar sales ervaring nodig is. Natuurlijk zijn de uitzonderlijke talenten ook welkom. HBO niveau is wenselijk.

Wat wij bieden

Er wordt je een kans geboden om uit te groeien tot een échte innovator & autoriteit op het gebied van Mobile Marketing, Online-to-Offline Media en Data Marketing. We hebben er veel voor over om de juiste persoon voor langere tijd te binden: In ieder geval een meer dan prima primair salaris + een bonus van +20%. Verder een auto, een laptop, telefoon, 24 vakantiedagen, 8% vakantiegeld.

Je werkt vanuit ons kantoor in Hoofddorp.

Geinteresseerd?

Leg ons kort maar krachtig uit waarom jij onze nieuwe collega moet worden en wat jij van SCOUPY verwacht. Voor vragen email of bel arno@hunter9.nl / 06-46305040